Füles Odú blog

Dolgok, amiket nyugodtan kimondhatsz

FB
2021.05.18 11:18
Dolgok, amiket nyugodtan kimondhatsz

Néha előfordul, hogy ki kell jönnie annak a mindenfélének, ami a fejedben van. 

Én tényleg mindent elviccelek, de a téma komolyságát mutatja, hogy ezt már egy hete írom. Próbálok naggggyon PC lenni... a világért sem szeretnék az én rossz napjaimmal másoknak lelki traumát okozni.

De veletek nem volt még soha olyan, hogy jó lett volna kiadni magadból azt a valamit, ami ott van bent a fejedben? Csak aztán az ember inkább mégsem, mert akkor jön, hogy muszájnak érzik lenyomni a torkodon ezt a kamujókedvűpozitívgondolkodásosdit, és ha valami bajod van, egyszerűen rossz a napod, már jön a “jaj nem szabad ilyet mondani”, “minden rendben lesz”, “nincs semmi baj”, blablabla...

Egyébként szerintem pont ez az ami a legnagyobb károkat okozza, ami miatt emberek nem mennek időben orvoshoz, meg szűrésre, mert ha kiderül, hogy fognak rájuk nézni. Majd megszólják őket, meg amúgyis, tök ciki... Imádom a Facebook-ot, néha olyan csodák kerülnek elő. Peldául régebben egy valami csoportban valaki megosztotta a Házipatikás videót, amit készítettek velem, amiről később ugyanitt kiderült, hogy aggodalomra adhat okot, ha mások látják, mert mi lesz ha megijednek. Wtf? Mitől? Egy embertől, aki normálisan él ezzel a betegséggel? ... na ez itt a baj... hogy így gondolkodnak nagyon sokan, és ezért mi meg magunkban szenvedünk... fúúú de elkanyarodtunk... rábambultam a fára, ami szerintem, mindjárt kidől az ablak előtt. Kicsit aggódom a mókusaink miatt...

Na, de vissza az elejére. Szóval, hogy néha olyan jó lenne csak úgy kimondani, ami nem jó. Akkor azt úgy elvinné a szél jó messzire. Nem... de akkor is jó kibeszélni a nem jót, nem? Mindenkinek, nem csak nekünk.

Úúúúgyhogy. Szerintem, ha éppen olyanod van, nyugodtan kimondhatod például, azt hogy...

Nem vagyok jól! Már miért kéne mindig jól lenni? Senki nincs mindig jól, mindenki lehet nem jól néha. Sőt. Mindenkinek joga van nem jól lenni.

Elegem van! Az embereknek annyi mindenből van elegük. Kicsi dolgokból, meg nagyobbakból is, most akkor ebből már mér ne lehetne valakinek elege. Hát rohadjon meg az egész ott ahol van. Az undok pénztárosnak miért lehet jobban elege, mint nekem?

Utálom! Nyugodtan lehet utálni, mert ez egyáltalán semmiképpen sem, sehogysem, nem normális. Mondjuk biztos van akinek bejön, és még hálás is érte de nálam mondjuk gyakorlatilag a nullával egyenlő az esélye, hogy valaha nem fogok gyűlölni mindent, ami ezzel kapcsolatos. Meg az egészet is.

Fáj!!!!! Mondjuk ez nem tartozik erősen a témához, de megnyomódott az oldalam az mr-ben és €#&@*% fáj, mintha kést forgatnának benne. De szóval mindegy mi az, mondd ki, ha jobb úgy, ha fáj azt is, mert még lehet, hogy neked segíteni is tudnak.

Elfáradtam! Iszonyú fárasztó normálisan élni, ha folyton eléd tolnak egy rohadt küszöböt. Jó, lehet, hogy csak egy injekció, ami jobban fáj, mint tegnap, de ha sok ilyen kis küszöb van, egy idő után begörcsöl a lábad, nem bírod átlépni, és puff hasraesel. És akkor eleged lesz, és utálod.

Félek! Nyugi, mindenki fél, teljesen rendben van, aki meg letagadja, annak ez a saját baja. Én például folyton félek, mert nem én irányítok. Mert nem tudom mire számítsak, hogy most akkor mi lesz, meddig lesz, hogyan lesz. És ez nagyon ijesztő, és utálatos, és nincs rendben.

Bármit kimondhatsz, ha attól csak egy kicsit jobban ézed magad. Akinek nem tetszik, akit zavar, az nem a te embered. Pont.

És akkor most itt én nagyon bátran mondom nektek, hogy igen rákos vagyok, és elfáradtam, elegem van az egészből, és utálom, és félek. Ez van. És most kicsit jobb.