Füles Odú blog

7 hatalmas kamu, amit orvosnál hallhatsz :)

FB
2021.05.03 14:59
7 hatalmas kamu, amit orvosnál hallhatsz :)

Vannak szavak, amiket ha meghallasz azonnal gyanakodni kell. Például a kicsi. Az a leggyanúsabb. :):):)


"Kicsit hűvös lesz..."

Hogy? Tessék? Kicsit? Hűvös? Mondjuk hűvös a csokistejem, amit fél órája vettem ki a hűtőből. Vagy a csodaszép, hullócsillagos nyári este... na az hűvös... Az orvosi kicsit hűvössel konkrétan helyileg lehet érzésteleníteni.

 

"Csak egy kis szúrás"

És akkor egy hűvös csütörtök reggel megszületett a “kis szúrás” orvosi definíciója: ez nagyon sz@r lesz. Ez. Ez a tűpontos jelentése. A szúnyogcsípés... az még úgy kicsi...

 

"Kellemetlen lesz"

Ez az az érzés, ami amúgy egy csomó mindent jelenthet a tényleg kellemetlentől a #&€@*% sz@rig terjedő skálán. Főleg az utóbbit. Mondjuk a mammográfia kellemetlen... amikor beadják az ézéstelenítőt, az nem... értjük ugye.

 

"Nem fog fájni"

De. Fog. Egészen meglepő mennyire nagyon tud fájni a nem fog fájni. És. Ha nem fog fájni, akkor nem mondják, hogy nem fog fájni, mert minek.

 

"Lehet, hogy kicsit belilul"

Biztos. És nagyon komoly, hogy a lehet és kicsit szavak jelenthetnek egy ilyen gyorsan kialakuló, elég nagy, nagyon sötét féltenyérnyi foltot.

 

"Majd"

A majd célja az, hogy megnyugtasson, hogy tökre ráér a bármi... a majd után általában gyorsan jön időpont a bárhova.

 

" A csend"

A szokatlan csend a legeslegnagyobb kamu. Azt hiszed, hogy ha csend van nem történik semmi... na, akkor történnek a legdurvább dolgok... általában a steril bizbasz mögött.