Füles Odú blog

Dr. Pannival az élet… vicces… :)

FB
2017.05.10 22:36
Dr. Pannival az élet… vicces… :)

Akik olvasnak, és követik az FB oldalam, már ismerik Pannikát. Április elején volt két éves, szóval ez egy remek alkalom, hogy kicsit jobban megismerjétek ődoktorságát. A lakás főorvos posztját betöltő hatalmas cirmosunk, aki a legnehezebb dolgokban is velem volt, sajnos korán itt hagyott minket… az ő posztjára érkezett pont két éve Dr. Panni, aki szakvizsgáját tekintve fájdalomcsillapítási specialista. És rengeteg cuki, fura és érdekes tulajdonsága van.

Kezdjük is a megjelenésével, hiszen egy doktornak fontos, hogy külsőre is megnyerő legyen ugye. Nos, Pannika valószínűleg a világ legtrendibb macskája, ugyanis pöttyös. A pöttyök pedig trendik. Ugye. Vannak kicsi meg nagy pöttyei. Totál szabályosak. Van egy-egy a lábain, egy hatalmas kerek pötty a jobb vállán, és az állán, ami fogalmam sincs, hogy került oda, mert eredetileg nem volt… bevallom sokáig azt hittem koszos… és van egy totál vörös az orra mellett (ami szintén később jött oda). De ez semmi! Pannika kimaxolja a trendiséget a szuperhősös pólójával… jó tudom, bunda, de hát egy villám van a hátán!!! Egy hosszú, fehér villám! Ekkora királyságot még a DC Comics se tud kitalálni. Flash, a Villám besárgulna az irigységtől!

Munkásságát tekintve rendkívül alapos. Naponta többször ellenőrzi, hogy a gerincünk és a vállunk rendben van-e. A kontrollt erős dorombolás kíséri, ami valami karbantartó fizikoterápia lehet, vagy ilyesmi, mert szörnyen elszántan csinálja. Ez mondjuk csak olyan bónusz szerintem, mert a szakterületét már tökéletesre fejlesztette. Tudtátok, hogy a macskák dorombolása olyan nagyon különleges, hogy nem csak nyugtat, és csökkenti a vérnyomást, hanem még a csontoknak is nagyon jót tesz. Állítólag gyorsítja például a törött csontok gyógyulását. Szóval Dr. Panni néhány hónapja felismerte a problémát, amit az okoz, hogy a fájdalom egyre elviselhetetlenebb, viszont nem találunk rá megoldást. De ő megoldotta! Az a legújabb szokása, hogy ha elkezd fájni, egyszerűen odajön, ráfekszik, és addig dorombol, amíg enyhül, sőt, néha teljesen el is múlik. Egészen hihetetlen, hogy mire képes egy ilyen kis lény.

Mindig voltak állataink. Tiki segített a legnehezebb két évben, most pedig Pannika az, aki a legrosszabb napokba is hoz valamit, amitől jobb kedve lesz az embernek. Csak az tudja, akinek már volt állata, hogy egy lakás, ha nincs benne négy puha tappancs, hiába lakunk benne akárhányan, szörnyen üres. És hát nézzétek meg ezt a cuki pofit. Hát nem egy kis tündér? És tudja is, és ki is használja.

Egyébként hatalmas mókamester. Kiskorában, ha hozzáértél a hátához, azonnal bukfencezett egyet. Néha még most is csinálja. Tökéletes védelem unalom ellen, mert ha véletlenül úgy látja, hogy nincs mit csinálnod, azonnal felborzolja magát és már kezdődik is a fogócska. Ja és függő… kártya és apró függő. Biztos lehetsz benne, hogy ha leteszel valahol egy bankkártyát, vagy a belépőt vagy bármilyen műanyag kártyát, azt az életben nem látod viszont. A lakás legkülönbözőbb helyeire dugja el. Most is van a szőnyeg alatt legalább hat. Mindenről tudnia kell, mindent megszakért, állandóan ellenőriz. Három kiló tömény cukiság. És kedvesség… pontosan tudja, mikor mire van szükség, és azt csinálja. Ha gyógyítani kell, jön, és gyógyít. Ha rosszkedv van, csinál valamit, amitől úgysem bírod ki, hogy ne kezdj el hangosan nevetni, ha szomorúság van, odadugja a nóziját, és kedvesen engedi, hogy simogasd… jó, hát ezt amúgyis, de olyankor nem maga miatt, hanem miattad. Ő a világ legtündéribb cicája. Remélem még sokáig velünk lesz…