Füles Odú blog

13 dolog szerintem a rákról… ja és +1

FB
2017.07.26 22:29
13 dolog szerintem a rákról… ja és +1

Az elmúlt évek igen rövid, tömör összefoglalása. Néha jó buli elgondolkodni a dolgokon és nálam például ez lesz belőle.

1. A rák szívás!
Így önmagában! Nincs is mit magyarázni rajta!

2. Az utolsó kemo sz.r!
Asszem talán versenyben van életem legrosszabb napjáért. Utáltam. Én attól éreztem magam biztonságban, hogy kaptam a kezelést, és láttuk, hogy hatásos. Totál bepánikoltam amikor vége lett.

3. Ha két melled van, minden rendben van!
Szinte biztos, hogy lett volna olyan üzlet, amibe simán belementem volna a melleim számát illetően, ha cserébe azt mondják gyógyítható a betegségem. De nem volt bicnic, maradt a kettő, így jártam.

4. Senkinek, tényleg senkinek nem fog feltűnni, hogy nincs szőr a fejeden!
Sokkal kevésbé szembetűnő, ha az egészet úgy kezeled, mint természetes dolgot. Mármint úgy értem, ha nem lesed folyton, hogy ki bámul, akkor többnyire senki nem fog, mert nem viselkedsz paranoiás pszichóként. Viszont sokkal bénább, ha a kopasz, sápadt fejen rajzolt szemöldök még hatalmas műpillák vannak.

5. Szenvedni időpocsékolás!
Egy rakás sokkal jobb dolgot is lehet csinálni. Például ha éppen olyan sz.r, akkor mondjuk célravezetőbb pihenni. Vagy sétálni a jó levegőn, filmet nézni, társasozni, bármi. Akinek van ereje közösségi szenvedni, annak ezekre is, és ezek jobbat tesznek.

6. Nem a kemo a legrosszabb, ami történhet!
Sőt, szinte tök jó dolog. Gondolj csak bele, mennyivel jobb, mintha réges rég lenne, és még nem lenne ennyi féle gyógyszer, mindenféle kezelések, meg modern beavatkozások a rákra. Az lenne csak az igazán rossz.

7. Ha megállás nélkül b.sztatod az agyad, az neked szar!
Meg mindenki másnak is. Ha valaki rákos akkor szinte kötelező legalább naponta tízszer elsiratni a nőiességet, és ötször az egész életet. Egészen addig, amíg az ember tényleg elhiszi, hogy ő már nem nő, tehát vége a világnak. Értem én, hogy ez trendi, de akkor meg mire a reklamálás?

8. Rákosnak lenni tök kényelmes!
Mármint a hozzátartozókhoz képest. Mert ugye alanyi jogon jár a nyafogás, az undokság, az önzőség, mert szegényt senki nem értheti. Bezzeg, ha a másik nem akkor kérdezi, pont azt amit te akarsz, akkor érzéketlen tuskó lesz egy pillanat alatt, akkor is, ha amúgy 24 órában próbál bármit megtenni.

9. Ha kórházba mész mindig legyen…
B terved, mert szinte biztos, hogy azt nem eszed meg, amit ott adnak. Ja meg C terved, mert szinte biztos, hogy anyád azt hiszi 24 óra éhezés után egy sajtburger is elég a boldog, békés álomba szenderüléshez.

10. Nem én, az anyám, vagy a kapcsolataim csináltuk a rákom!
Jó, persze könnyebb lenne, ha mások fejéhez vághatnám a dolgot, de majdnem biztos, hogy… nem, nem hiszem. Szinte biztos, hogy a rákomat ostoba, nagyon ostoba sejtek okozták, akik valamit, valamikor nagyon elb…tak, és rohadtul nem vágják mi lenne a dolguk.

11. A ráknak nincs csodálatos mindent gyógyító ellenszere!
Aki mást mond, hazudik, és valószínűleg a pénzed kell neki. De most komolyan. Mégis mennyire reális, hogy ha egy betegségnek megszámlálhatatlan fajtája van… ha csak azt nézzük, hány szerv, már az is sok… akkor egyetlen dolog mindre gyógyszer lehet?

12. A palliativ és a hospice szó nem káromkodás!
Ezek olyan dolgok, amik elég szorosan kapcsolódnak a rákhoz. Akkor is, ha mindenki inkább úgy csinál, mintha nem is létezne ilyesmi. Segítek, attól, hogy letagadjuk, nem lesz jobb… inkább csak rosszabb.

13. Ha már itt tartunk. A „biztosan meggyógyulsz” korántsem olyan biztos!
Nyilván királyság lenne, ha így működne, de nem. Próbáltuk, nem jött be… másoknak sem…

+1. A rákom nem én vagyok!
Nekem van rákom, mint másnak magasvérnyomása, allergiája, télen influenzája. Én nem maga a rák vagyok, nem a rákomnak van Dórija, de most komolyan.