Füles Odú blog

“…mindenkinek ki lehet alakítani olyan frizurát, ami tetszeni fog…” – a fodrász :)

FB
2017.11.07 22:25
“…mindenkinek ki lehet alakítani olyan frizurát, ami tetszeni fog…” – a fodrász :)

Megfigyeltem, hogy a kezelések után a hajnövesztés mindenkit nagyon érdekel. Sokan írtok is ezzel kapcsolatban, szóval arra gondoltam beszéljünk róla.

Beismerem, az eleje tényleg igazi türelemjáték, mert elég lassan indul neki (a gyógyszerek általában még néhány hétig dolgoznak, tehát addig nem tud), de valójában egyáltalán nem kell hozzá sok idő, hogy az ember normálisan nézzen ki. Én például annak idején március közepén kaptam az utolsó kezelést, és július végefelé voltam először Aliznál (Tóth Aliz, az én szuperfodrászom), hogy akkor valamit tegyünk az ügy érdekében. Szerintem nem tudja, de rohadtul paráztam, hogy szörnyen ronda leszek. Deeee nem lettem. Sőt, nekem nagyon tetszett. Annyira, hogy gyakran mentem igazítani, hogy mindig kicsit más legyen. Volt, hogy csak éppen hogy, volt, hogy kicsit többet vágtunk vissza, izgi volt próbálkozni. Valószínűleg, ha nem így csináljuk, hanem a növesztés a cél, akkor sokkal hamarabb meg is lett volna az, ami most tetszik. De jó volt ez így, végre megvan, hogy a legjobb.
Szóval a haj miatt ne izguljatok. Nekem alig több, mint négy hónap alatt lett szuper hajam, és utána csak egyre jobb lett.

Na de a lényeg. Ma sikerült két vendég között elcsípnem Alizt és Ancsát nektek, hogy segítsenek pár fontos, és gyakori kérdésben.

Először is, a legeslegfontosabb, hogy végre megtudjuk, hogy a növésnek induló haj borotválása tényleg gyorsabban növeszti, vagy ez csak városi legenda. Szerintem mondjuk tuti legenda, szóval én sose csináltam ilyet. Amúgy is tiszta cukik a kunkorodó össze-vissza szálak.
“Ez egy tévhit. A haj nem szőr, vagyis, ha levágjuk, leborotváljuk, semmivel sem fog gyorsabban nőni, és nem lesz erősebb sem. Ha valamit tenni szeretnétek, hogy esetleg jobban nőjön, vagy erősebb legyen, akkor inkább vitaminokra lesz szükségetek.”

Te mit gondolsz a hajfestésről? Sokan félnek a betegség után festeni, mert úgy gondolják, hogy káros lehet. Van olyan festék, amit nyugodtan lehet használni?
“Ma már egyre több ammónia mentes és biohajfesték létezik. Ezek egyáltalán nem károsak a hajra vagy a fejbőrre, így aki a káros anyagokat szeretné kiiktatni vagy csak egyszerűen érzékenyebb bőrű, ezeket nyugodtan használhatja.”
Egyébként nekem is ő festi, és szörnyen menő, csak mondom…

Amikor elkezd nőni, mekkora haj az, amivel te már tudsz valamit kezdeni, hogy az ember kinézzen valahogy?
“Nem is gondolnák sokan, de már egészen rövid, akár 1-1,5 cm hosszú hajból is lehet frizurát készíteni. Persze ilyenkor főleg csak igazítgatással. De ha egy kis festékkel is feldobjuk, nagyon stílusosan meg lehet csinálni.”

Vannak, akik nagyon félnek tőle, hogy a rövid haj rosszul fog állni nekik. Szerinted mindenkinek lehet rövid hajból is olyat csinálni, ami tetszhet? Nekem például nagyon bejött, amikor elkezdtük alakítgatni.
“Én biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ki lehet alakítani olyan frizurát, ami tetszeni fog. Persze előfordulhat, hogy nem tud valaki teljesen megbarátkozni vele, szeretné, ha gyorsan megnőne, de a rendszeres alakítás mindenképpen jót tesz, hogy a növesztés alatt is csinos legyen, ne csak úgy nőjön, ahogy gondolja. Így azért könnyebb elfogadni, ráadásul egy jó frizurát még tovább lehet fokozni jó sminkkel vagy öltözködéssel.”

És a hajhosszabbítás?
“Én annak a híve vagyok, hogy inkább hozzuk ki a rövid hajból, amit csak lehet. Stílusosat, és szépen fokozatosan növesszük. A póthaj egyáltalán nem tesz jót, befülled a haj és a fejbőr alatta, és ez hosszútávon egyáltalán nem egészséges. Ráadásul sokba is kerül, és bár a célja az, hogy olyan legyen, mint régen a saját haj, sose lesz olyan természetes kinézete es érzete, mint amilyen volt.”