Füles Odú blog

Nem kötelező szűrésre menni… csak nem árt

FB
2018.10.24 22:14
Nem kötelező szűrésre menni… csak nem árt

Múlt héten volt egy cikkem. Meglepő, októberben a szűrés nevében. ITT olvasható, ha valaki lemaradt volna. De most de… én tényleg igyekszem változatos módokon eljuttatni a tök hiteles, és érthető információkat… de mineeeeeeeeek???????
Hát van egy ilyen világmegváltó elszántság bennem, de most azt hiszem akkora ütést kaptak az agysejtjeim, hogy hagyom is az egészet a francba. Mert mindig elolvasom a hozzászólásokat… mindig… de miééééert????? Szóval kiválasztottam nektek a top5 kommentrészletet, amit a cikkem kapott.

FIGYELEM!!!! A továbbiakban a tudományos tartalmat ne is keressétek, egyszer… százszor… már megírtuk, nem ismétlem, tessen elolvasni a cikket. Ez most itt tudománytalanul szín tiszta indulat…

“…kicsit nagy ez a hiszti a mammográfia körül…attól,hogy valaki nem megy szűrésre még nem lesz tumoros…és attól hogy valaki jár még meghalhat mellrákban…”

Tök egyet értek. Kicsit nagy a hisztijük a mammográfia ellenzőinek, csak a franc se tudja igazából mi a bajuk vele. Amúgy ez tényleg valaki fejében indok? Szerintem tök egyszerű. Attól még, mert nem érsz rá megvárni a lámpát és inkább átrohangálsz az alkotás úton, nem biztos, hogy elüt a 139-es. Ugyanakkor a zebrán, zöldnél is elüthet egy autó éppenséggel. Ettől függetlenül a nagy átlag mégiscsak megvárja azt a rohadt zöld lámpát, mert mégiscsak jobbak az átérés esélyei. A szűrés ugyanez. Nem garancia, csak javít az esélyeken.
Egyébként nem tudom megérteni, hogy ha a kezünkben van egy ilyen nagyon egyszerű lehetőség arra, hogy valamit korán, mielőtt nagyobb baj lenne, felfedezzenek bennünk, és gyorsan megoldják a problémát, akkor mégis miért nem használjuk?

“…én úgy tudom,hogy vérvizsgálatból szűrhető,biorezonanciás vizsgálattal szintén…”

Biorezonancia. Te. Jó. Ég. Ha most azt mondom, hogy ezen az elven a vakbélgyulladással is oda kellene menni, akkor bunkó vagyok? Sajnálom, de nekem van ez a totálisan biztos, megrendíthetetlen elvem, hogy vagy orvos, vagy csodadoktor, de az semmiképp sem, hogy amúgy ellenzem meg szemét népirtók, de ha nagy sz@rban vagyok akkor azonnal gyógyítsanak meg mert különben…
Értjük ugye a problémát. Az, aki szerint a biomiafranc megfelelő szűrővizsgálat, az fog adott esetben a leghangosabban dörömbölni az orvos ajtaján, ha várnia kell bármire is.
Jah, a tumormarkerek pedig nem alkalmasak szűrésre. Ez nem tudományos megállapítás, ez tapasztalat. Ha alkalmasak lennének, akkor nekem áttétekkel nem lett volna az összes normális értéken.

“A mammográfia ugyanúgy rákkeltő!”

Neeeeee. Komolyan? Szóval rákkeltő. Éééértem. (Sajnálom, nem jutok ennél tovább, lefagyott az agyam.)… Mármint ugyanúgy, mint mi?
Egy… Akkor ha télen lefagy az utca, elesel, úgy fáj a lábad, mint a veszedelem, akkor azért majd megengeded h csináljanak egy, esetleg több irányból felvételt ugye? Persze csak kérdezem. Nem muszáj azt sem. Kettő… soha, sehol nem jelent meg bizonyító erejű bármi, hogy a mell kilapítása rákot okozna. Ezt így ne is ragozzuk tovább.

“…Én letapizom magam és ha úgy érzem, majd elmegyek. De tudom nem fog sor kerülni rá mert ismerem a lelki hátterét a mellráknak és annak lefolyását…”

Hozzátenném, hogy a folytatás az volt, hogy amit nem érzel, azzal nem is kell foglalkozni, mert majd megszűnik magától. Hát… mondhatnám, hogy egy idő után teljesen biztosan.
Persze az benne van a pakliban, hogy a stressz például gyengíti az immunrendszert, meg a szervezet más gyógyító folyamatait, és akkor több teret kap ez a sz@r. De azért azt mondani, hogy valaki azért lett rákos, mert sanyarú gyerekkora volt, vagy mert az anyja nem volt vele kedves, vagy mert a férje bunkó, stb… az azért… pont csak arra jó, hogy az ember szépen lassan eltávolodjon mindenkitől…

“Mammográfiára renszeresen járó imerősöm mellrákban halt meg ….”

Igen, sajnos sokan meghalnak mellrákban, még azok közül is, akik járnak szűrésre, egészségesen élnek, odafigylenek magukra. A rák ilyen, nincs garancia. De ez nem lehet indok arra, hogy más ne menjen, és pláne arra nem, hogy ilyen remek elméletek mentén másokat lebeszéljenek róla.
Sokfele rák van. Igen, vannak nagyon agresszív típusai is. De ezt nem lehet tudni előre. Azért kell elmenni a szűrésre, hogy legyen az embernek esélye…

Volt még pár hozzászólás, hogy mi, értjük, mi hülyék, miért akarunk masokat rábeszélni erőszakkal. Hát na nem. Semmiképpen sem. A világért. Sőt. Teljesen egyetértek, mindenki úgy sz@rik az életére, ahogy akar…