Füles Odú blog

Hajnövesztés: most próbálj ki mindent, amit amúgy nem mernél

FB
2020.03.08 20:30
Hajnövesztés: most próbálj ki mindent, amit amúgy nem mernél

Ma egy nagyon izgalmas témát hoztam nektek. Sokszor kérdés, hogy mikor és hogyan, milyen nagyon gyorsna fog elkezdeni nőni a haj kemoterápia után, ééés…

...hogy mégis miajófenét lehet csinálni vele amíg nagyon pici, meg amikor kicsit nagyobb lesz, úgy egyebként meg amíg rendesen meg nem nő. Hivtam is egy kis segítséget, az én legkedvesebb fodrászomat, Alizt, a Szalon11 tulajdonosát, hogy segítsen egy összeállítást készíteni, amiből ötletet meríthettek a hajnövesztéshez. Nagyjából ilyesmiket lehet kihozni ezekből a méretekből. Szerintem elég jók.

Tudom, ez sokaknak gond, mert furcsa, idegen, nem is szép. De lehet ezt az időszakot úgy is nézni, hogy mekkora lehetőség már kipróbálni olyan hajakat, amikhez amúgy sose lenne bátorságod. De tényleg. Őszintén, mikor vágatnád le full rövidre a szép hosszú hajad csak úgy magadtól? Aztán lehet, hogy pont találsz most egy olyan fazont, ami sokkal jobban áll, sokkal jobban tetszik. Sokkal bulisabb, mint sajnálni a régit. Szerintem.

Hajat növeszteni soha nem az utolsó kemoterápia másnapján kezdünk, mert a gyógyszerek még úgy egy hónapig hatnak nagyjából, tehát addig inkább hullani fog, mint nőni. Tehát: a hajnövesztés az utolső kemó után egy hónappal kezdődhet, legyen egy a kiinduló pontunk, vagyis a 0.

Az első millimétertől… ezt is fel lehet dobni ám!

Aliz azt mondja, és amúgy elég meggyőző, hogy akármilyen pici az a haj, egy kis színnel simán fel lehet dobni, hogy az ember jobban érezze magát. Csak mert ami visszanő, az szonte biztos, hogy ősz lesz. Na, nem az a szép fajta, hanem olyan igazi nagyon fakó, nagyon lehangoló szürke. Igen, tudom, mi jön most. De nem kell miatta aggódni. Pont erről is beszéltünk, és megtudtam, hogy a legújabb festékekben már sokkal kevesebb vegyianyag van, viszont sokkal szebbek a színeik (ezt azért tudom, mert nekem ma festettük valami szuper új cuccal, és naaaagyon szép). Szóval nyugodtan lehet festeni, csak oda kell figyelni, mivel. És most lássuk mik a lehetőségek.

De! Ha mégsem bízol a festékekben, vagy csak szeretsz gyakran változtatni, akkor: vannak olyan színező krémek, amikkel akár otthon is lehet színezni, és próbálkozni.

https://www.instagram.com/p/B8bY28JFnUE/?igshid=8uoxrwygur6i 

1,5 cm – ez kb. a 0 után másfél hónap alatt lehetséges

Ez az a méret, amikor már valami formát lehet neki adni. Én tudom ám, hogy elsőre elég bénának tűnik, de emlékszem, amikor nekem Aliz először vágta (hát ez mondjuk túlzás, igazgatta), rohadtul tetszett. Nagyon durván menő volt.

3 cm – 0+ 3 hónap… nagyjából

https://www.instagram.com/p/B8j6dNIH_uf/?igshid=sny478i5p2bs

5 cm – 0+ kicsit több, mint 4 hónap

https://www.instagram.com/p/B75kIofCNpb/?igshid=sg1olaovc6il

10 cm – 0+ 6 hónap kb.

https://www.instagram.com/p/B8DaIE8iW5y/?igshid=43xn8mtceab7

https://www.instagram.com/p/B8VRyVRJ40N/?igshid=xz1qarsdtaii

Ugye, hogy mind milyen csini?