Mindennapok

A tájékozott szó jelentése: eleget tudó. Eleget ahhoz, hogy értsem a betegségem, hogy mi, miért történik. De vajon jobban érezném magam, ha most nekiülnék átolvasni és kiszótárazni az Ibrance farmakológiai tulajdonságait? Biztos, hogy nem.

A bőrápolás nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól csináljuk, tudnunk kell mi, és miért történik a bőrünkkel.

Én már a legelején tudtam, hogy nem. Elég nyilvánvaló volt, hogy ez a csomag nem tartalmaz ilyen szabadon választott dolgokat.

Néha előfordul, hogy ki kell jönnie annak a mindenfélének, ami a fejedben van. 

Vannak szavak, amiket ha meghallasz azonnal gyanakodni kell. Például a kicsi. Az a leggyanúsabb. :):):)

Van a mellrákos betegeknek egy nagyon kicsi, alig 10%-a, akiknél már az első diagnózisnál áttétes betegséget találnak… nagyrészüknél teljesen véletlenül derül ki, mert nincs árulkodó jel. DE! Van egy sokkal nagyobb 90%, akiknek viszont esélyük van a teljes gyógyulásra…

Sokszor kérdeznek, de valahogy mindig csak azt, hogy mit csináltam, mit csinálok, hogyan, mikor, miért. Azt valamiért senki nem kérdezi, hogy mit nem csinálok. Pedig, ahogy a közösségi médiát elnézem, az is érdekes lenne. Szóval tessék…

Ez az egy nap ez sokaknak meglepő és fura lehet, de vannak az életben olyan helyzetek, amik a megszokottól eltérő megoldásokat követelnek. Például egy jó kis utazásnak lehet akadálya valami egészségügyi meghibásodás, vagy, hogy nem tud hosszabb szabadságra menni valaki, de lehet, hogy nincs rá akkora kerete. Nálunk a több típusú meghibásodásom miatt alakítottuk ki a ezt az utazási megoldást. És hatalmas buli.

Nem vagyok egy nagy futó… és ez enyhe kifejezés… Bár ha jobban belegondolok, szerintem már több maratont lefutottam régen az edzéseken. Amíg teniszeztem, még az őskorban, minden edzés előtt, után, és ha rosszak voltunk közben is, futottunk… és ha csaltunk, még többet futottunk… és ha rendesen lefutottuk, akkor miért hagynánk abba, futottunk még… Aztán ez a szoros kapcsolatom a futással megszűnt, és azóta még a busz után se voltam hajlandó… Mostanáig.