Kezelések

Amikor ez íródik, már kicsit több, mint két éve szedem az Ibrance-t. Mindenképp érdekes, és rendkívül izgalmas vele az élet, azt már tudom. :)

Vannak dolgok, amik nagyon bonyolultak, például az orvostudomány. Az totálisan ilyen. Ezekkel a dolgokkal két dolog történhet. Az egyik, hogy valaki érti, és tudja miről van szó, a másik, hogy valaki nem érti, de szeret róla beszélni. Utóbbi esetben születnek “az orvos nem akar meggyógyítani”, “rossz kezelést adott”, “spórol a betegeken” és hasonló gyögyszemek. Ami azon kívül, hogy a betegek orvosba vetett bizalmát tapossa szét, ami elengedhetetlen, az ég világon semmire nem jó.

Egy újabb szakértős bejegyzés, most a másik csodadoktorommal. Emlékeztek még, amikor arról meséltem, hogy valami fura technikával megbizgerálták a májam, és ettől most nekem jobb? Azóta többen is kérdezték, hogy mi volt az a dolog, és másoknak is lehet-e, és hogyan működik, úgyhogy itt volt az ideje kifaggatni a témában leginkább illetékes kapcsolatomat.

Szuper ötletem támadt. Tudjátok, hogy nem bírom a butaságot és sajnos nagyon sok olyan oldal van, ahol szörnyen káros dolgokat írnak le. Szóval arra gondoltam, hogy mostantól időnként kigondolok egy-egy témát, és megkérdezem róla, az én csúcsszuperséges orvosomat, Dr. Petrányi Ágotát, aki a Szent László kórház onkológiájának főorvosa. Ha lenne nekem egy díjam, olyan legjobb szakember, legkedvesebb ember, legjófejebb orvos, leg…, leg…, leg… minden, ami csak lehet, akkor azt én már több mint öt éve mindig neki adnám, mert iszonyú sokat köszönhetek neki. Szóval szerintem ő a világ legjobb orvosa, tessék neki elhinni, amit mond.

Hat kezelés meg egy kis ez, az! Hát mit mondjak, nem a legjobb buli volt életemben. Most arra gondoltam pontokba szedem a hasznos dolgokat, amikre rájöttem:

Akkor lássuk, mi történik a kezelések után. Előre szólok, ezek az én tapasztalataim, lehet, hogy másoknál másképpen, gyengébben, vagy erősebben jelentkeznek.

Amíg a másik oldalon intéztem a dolgokat mindig azt hittem a kemo olyasmi, mint egy pihenés. Odamegyünk, elrendezzük a helyet, betakargatunk aztán kis szunya, amíg folyik (na jó ez inkább a kis adag altató miatt volt, hogy gyorsabban teljen). Szóval én az első kezelésemre teljes munkafelszereléssel indultam, mert az idő pénz, egy percem sincs fölöslegesen. Aha… a tizedik percben jöttem rá, hogy ez nem fog menni.