Hasznos

... amikről néha többet gondolnak, mint amik.

Én aztán tudom, hogy megy ez. :) Mindig azt hiszem mindent megkédeztem, aztán este küldöm az üziket meg maileket a dokiknak, hogy még eszembe jutott...

Most egy olyan történetet fogok elmesélni, amiből egyrészt látszik, hogy mekkora szerencse, hogy ma már mindenkinek millió meg egy lehetősége van segítséget kérni, másrészt kiderül, hogy én se tudtam mindig azt, amit most tudok, de már régebben is szerettem gondolkodni.

Ma egy nagyon izgalmas témát hoztam nektek. Sokszor kérdés, hogy mikor és hogyan, milyen nagyon gyorsna fog elkezdeni nőni a haj kemoterápia után, ééés…

És már itt is van a január a hónap témájával, a “mostazonnalakarokfogynilehetőlegrohadtsokat” praktikákkal. Gondoltuk mi is beszállunk Mónival (dietetikus… a húgom… és nagyon okos) a buliba egy ilyen legnagyobb diétás hülyeségek gyűjteménnyel, mert lelkesek vagyunk… és amúgyis mind a ketten kiütést kapunk ezektől. Persze tisztában vagyunk vele, hogy van egy totálisan reménytelen réteg, mi nem nekik mondjuk, mert nekik tényleg minek. Aki szerint, amit a szomszéd Piroska olvasott a neten, meg amit az a csini celeb megosztott az hitelesebb, mint egy egyetemen képzett dietetikus, az esküszöm meg is érdemli.

Vééégre ez is megvan. Már egy ideje dolgozgatunk ezen, de végre kész van. Reméljük tetszeni is fog, és használni is fogjátok. Mert ugye tudjuk, hogy a kemó is és a hormongátlás is elég rossz hatással van a modellalakra. ???? Mivel ez a “hogyan fogyjuk?”, “mit ne együnk, mit együnk” téma rendszeresen előjön, arra gondoltunk, hogy készítünk egy komplexebb verziót is sok-sok hasznos információval, linkekkel, ötletekkel, praktikákkal, és kinyomtatható segédanyagokkal ami segítség lehet a fogyásban.

Sok ember életében eljön a nap…
… amikor rájön, hogy vérciki hunyorogva, az egyik szemedet becsukva nézni mindent. Mert amúgy eleinte nem olyan gáz. Hát vagy csak nem veszed észre, mások meg bár fura vagy nem szólnak, mert jobb a békesség. Szóval ez egy folyamat. Ilyen önismereti jellegű: mikor látod be, hogy szemüvegre van szükséged. Először csak észre veszed, hogy tv nézés közben csukva van az egyik szemed. Naívan helyzetet változtatsz, mert tutti biztos, csak bénán fekszel. Muhahahaha…

A téma nem új, viszont azt mondják mostanában megint nagyon ott van, úgyhogy akkor foglalkozzunk vele. Merthogy, mindig vannak, akik ki akarják éheztetni a rákot, ami szerintem egy nagyon érdekes elképzelés… főleg, úgy ahogy elképzelik.

Ma egy nagyon fontos témát hoztam, főleg ebben a melegben, amikor az ember izzad mint a… nem tudom mi izzadhat ennyire… Szóval, hogy mi legyen, vagy ne legyen műtét után a kötéssel. Leszedjük? Ne szedjük? Átkössük? Ne kössük?

Az a jó az internetben, hogy bármi, amit valaki kitalál, gyakorlatilag három másodperc alatt tud elterjedni igen nagy tömegek között. Éppen ezért létezik ma már hatszázhuszonötezermillió féle “diéta”, amiből nagyjából 90% az ég világon semmire nem jó.

Megfigyeltem, hogy a kezelések után a hajnövesztés mindenkit nagyon érdekel. Sokan írtok is ezzel kapcsolatban, szóval arra gondoltam beszéljünk róla.

Az elmúlt évek igen rövid, tömör összefoglalása. Néha jó buli elgondolkodni a dolgokon és nálam például ez lesz belőle.

Még mielőtt mindenki elhúz nyaralni, gondoltam nem árt, ha leporoljuk a napozás témát. Ez egy tényleg nagyon fontos dolog, amire oda kell figyelni. És nem személyre szóló szivatásnak felfogni. A kedvencem az „én nekem ne mondják meg, nem vehetik el tőlem, amiket élvezek, akkor minek élni”… Először is tisztázni kell, hogy nem azért nem javasolják kezelések alatt és után a napon fetrengést, mert ez egy ilyen egyetemes rosszindulat, hanem mert megvan az oka.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én valahogy sose bíztam ezekben a mindenféle tablettákban meg kapszulákban. Olyan megfoghatatlan, hogy van ez a kis izé, amibe a napi bármilyen vitamin szükségletemet, plusz még az ásványi anyagokat is bele tudják préselni, amikor ha csak a C-vitaminra gondolunk, legalább két-három citromra lenne szükség, és akkor ugye a többiről még nem beszéltünk.

Már egy ideje terveztük ezt a bejegyzést, de hát valaki halálra tanulja magát, ami nem baj, csak nem kap annyi diplomát érte, mint amennyi járna… Na, de a lényeg. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk az egészséges táplálkozásról, és azokról a tévhitekről, amik ma a nagyon divatos mindenféle diétáknak köszönhetően terjednek. És kit is kérdezhetnék a témában mást, mint szuperhugit? Szóval a mai nap riportalanya az én djágaszágom, Brjeska Mónika, a Semmelweis Egyetem dietetikus hallgatója, aki ha tehetné forró piszkavassal szurkálná a különböző „ne együnk semmit, az az egészséges” diéták feltalálóit.

Ezt most egy kicsit rendhagyó bejegyzés lesz, ugyanis nem az én véleményem fog benne szerepelni. Nagyon sokan vannak, akik mindenféle cuccokat esznek, isznak, szednek, mert valaki, valahol azt mondta, hogy az majd meggyógyítja, és egyáltalán nem foglalkoznak a hatásokkal rövid vagy hosszútávon.

Arra gondoltam, hogy mivel sokan nem tudják, nem értik, nem veszik figyelembe, nem árt leporolni a témát. Tehát, itt a tavasz, jön a nyár meg minden és bizony van, amit nem szabad, nem ajánlanak, stb. És mielőtt belemennénk a részletekbe, mindenki vegye tudomásul, hogy nem viccből mondják, hogy valamit ne csinálj… tehát ha mégis csinálod, utána nem ér reklamálni… pont.

Szóval akkor térjünk rá a kényesebb témákra, paróka. Kell vagy nem? És milyen? 

A hajhullás… hát az egy érdekes dolog. furcsa… Néha fájdalmas, néha vidám.