Rólam és a boltról

2013 egy szörnyen csúnya októberi napján, nem sokkal a 32. születésnapom előtt teljesen véletlenül derült ki, hogy mellrákom van. Aztán egy héttel később, hogy már több áttéte is van a tüdőmben és a májamban. Elég lehangoló, amikor az ember egyik nap még egészséges, másik nap pedig már rákos, akit nem tudnak meggyógyítani. Persze ezen túl kell lépni… amilyen gyorsan csak lehet.

Én csak élni akarok. Nem örökké, és nem minden áron, csak addig, amíg még van időm, és ezért mindent, amit lehet, megteszek.

Három évig segítettem egy számomra nagyon fontos embernek küzdeni a rákkal. Rengeteg dolgot láttam, amit a rák tehet egy emberrel. Talán ez volt az, ami megkönnyítette a helyzetem. Pontosan tudtam mire számíthatok, és így nem is volt olyan félelmetes. Azt hiszem…  Én nem mondom, hogy könnyű, de meg lehet könnyíteni, és meg lehet vele tanulni úgy együtt élni, hogy ne ez határozza meg ki vagy.

A Füles Odú blogot azért kezdtem el írni, hogy segítsek a tapasztalataimmal, hogy megmutassam azokat a dolgokat, amik ezzel a betegséggel járnak, és amikkel könnyebbé lehet tenni az egészet. Ezzel a bloggal szeretnék ebben segíteni. Szeretném megmutatni, hogy mennyi mindennel segíthetsz magadnak vagy a szerettednek, aki beteg, hogy még a legnehezebb helyzetet is lehet jól kezelni. Van itt nagyon sok praktikus, hasznos dolog, és nagyon sok olyan gondolat, ami az enyém, legbelülről… talán sokszor furcsa, és idegen, de talán érdemes rajta elgondolkodni…

Most egy kicsit felfrissül minden, így a blog is. Eddig is volt, hogy megmutattam a mindennapjainkat az áttétes mellrák árnyékában, de mivel új időszak jött a blog életében, ez is változni fog. Mostantól sokkal több olyan dologgal fogtok találkozni, ami megmutatja az életünket. Remélem tetszeni fog. :)

Természetesen továbbra is nagyon fontos a hitelesség, ezét minden olyna témában, ami szakembert kíván, lesz segítség. Allandó segítőim, szakértőim:
Dr. Petrányi Ágota, onkológus
Dr. Cornides Ágnes, szűrési koordinátor
Brjeska Mónika, dietetikus
Dr. Deák Pál Ákos, intervenciós radiológus

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület szakértőinek támogatásával és ajánlásával, hitelesen a “Rákról egy kicsit másképp…” – Brjeska Dóra a Füles Odú blogban hasznos és építő gondolatokkal, ötletekkel, javaslatokkal segíti sorstársait a betegségben, a gyógyulásban, az életminőség és az emberi méltóság megőrzésében.


Ha segítségre van szükséged…

Alapítója és aktív dolgozója vagyok a Van Holnap! Alapítványnak, ahol daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak igyekszünk segíteni.

www.vanholnap.eu



Amit tudnid kell, ha a The POP-ban vásárolsz:

2014-ben kezdtem el kemoterápiás kendőket készíteni. Akkor még csak magamnak. Olyan kendőt szerettem volna, ami kényelmes, nem lapul le, jó az anyaga, és könnyű fel- és levenni a kórházban is. Így született meg ez a nagyon egyszerű, de csini fazon.

A The POP boltban nem tömeggyártott, vagy profi varrónők által készített dolgokat találsz. Vagyis, ha tökéletesre vágysz, rossz helyen vagy. Minden kendőt, és mást is, saját kézzel készítek. Vagy készítjük. Igazi családi buli. 

Ha épp nincs túl sok, az két dolgot jelenthet, vagy nem találtam anyagot, ami megfelelt volna, vagy nem volt időm. De igyekszem mindig újabbakat készíteni, hogy tudjatok válogatni.

2019 szeptemberétől kizárólag OKO-TEX STANDARD 100 minősítéssel rendelkező pamut anyagokat használok. Ez a minősítés biztosítja, hogy az elkészült kendők anyagai nem tartalmaznak egészségre ártalmas anyagokat.
Ezen kívül, a mintás kendőim mind magas minőségű designer textilből készülnek.

Amit még találhatsz nálam...

Műtős sapikat – Nagyon kényelmesek. Minden sapka kap egy puha, pamut bélést, ami melegít, vagy, ha szükséges beszívja az izzadtságot.

Mindenféle mást – Néha készülnek mindenféle jópofa dolgok. :)